Слухати радіо RadioKOR

ЧИ БУДЕ ІСНУВАТИ КП “КОРОСТИШІВСЬКИЙ КОМУНАЛЬНИК”?

0

Уже вкотре, на сесіях Коростишівської міської ради відкладається вирішення долі комунального підприємства”Коростишівський комунальник”. Так, на 60-й (позачерговій)  сесії 7-го скликання на 1-му пленарному засіданні, яке відбулося 04.10.18р, це питання заштопорило роботу, що призвело до активного обговорення  подальшої долі збиткового підприємства.

У підприємства один шлях – банкрутство і ліквідація. Як запобігти цьому? Хто буде проводити комунальні послуги?  Хто вивозитиме сміття? Хто відповідатиме за чистоту міста? Не знайшовши правильного рішення на той момент, голова міської ради Іван Кохан оголосив перерву для досконалішого вивчення дуже важливого для всього міста питання фахівцями.

І вже 9 жовтня відбулося 2-ге пленарне засідання 60-ї (позачергової) сесії Коростишівської міської ради 7-го скликання, яке проводила Наталія Єсипчук, секретар міської ради, оскільки міський голова перебував у відрядженні, за участі голови Коростишівської РДА Вячеслава Поліщука, голови Коростишівської районної ради Сергія Бондарчука та депутата Житомирської обласної ради Миколи Марчинського.

На засідання було винесено тільки два питання:

  • – про погашення податкового боргу, у тому числі штрафи та пені КП “Коростишівський комунальник” у сумі 600000,0 грн;
  • поточний ремонт бульдозера КП “Коростишівський комунальник” у сумі 200000,0 грн.

Заслухавши  Антона Соболівського, голову бюджетної комісії, який чітко і виважено проінформував депутатів про вивчену ситуацію, які дії потрібно зробити, щоб врятувати підприємство від банкрутсва та ліквідації в подальшому, у депутатів не виникло більше розбіжностей. Вони прийняли пропозицію Антона Михайловича сплачувати, згідно рішення суду, податковий борг, у тому числі штрафи та пені щомісячно в сумі 198 тис грн.

Щодо другого питання у депутатів особливо не виникло ніяких суперечок і було прийнято позитивно.

Слідуючою пропозицією  було створення комісії, для виявлення винної особи, яка призвела до мільйонної заборгованості, що призводить до банкрутсва. У підприємства виник борг з 2010 року. Хто в цьому винен і хто за це відповідатиме?  Депутати вирішили звернутися до ГУ ДФС щодо проведення позапланової перевірки комунального підприємства та створити робочу групу для вирішення ситуації по заборгованості, подальшої долі КП “Коростишівського комунальника”, що ефективніше: банкрутсво, ліквідація чи переведення  на договори. Тож, на черговій 61-ій сесії міської ради 7-го скликання, яка відбудеться 16 жовтня 2018 року  знову буде звучати назва КП”Коростишівський комунальник”. Та як довго? і чи звучатиме в подальшому взагалі? Будемо сподіватися на краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *