Слухати радіо RadioKOR

У місті Коростишеві мітинг, присвячений 205-й річниці від Дня народження українського поета, художника, пророка України Тараса Григоровича Шевченка

0

 

9-го березня мітинг, присвячений 205-й річниці від Дня народження українського поета, художника, пророка України Тараса Григоровича Шевченка розпочався урочистим покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку під звучання пісні Зінкевича «Шлях до Тараса».

Біля пам’ятника зібралися усі бажаючі, аби  віддати  данину пам’яті та шани людині, завдяки якій вічні скарби української душі, її думи, її пісні вплелися в загальнолюдський потік світової культури.

Сьогодні, у день народження поета, керівники району та міста промовляли найкращі слова вдячності.

До слова були запрошені (пряма мова в аудіозаписі):

Віталій Соломикін, заступник голови Коростишівської РДА:

Сергій Бондарчук, голова Коростишівської районної ради:

Іван Кохан, голова Коростишівької міської ради:

 

Більше ніж два століття після його смерті твори, написані Шевченком, хвилюють, навчають, тривожать душі. Кобзар найбільш за все любив свою згорьовану Україну.  У Тараса Григоровича ми вчимося любити рідну землю, шанувати свою історію, своє минуле. Ми вчимося бути справжніми українцями, адже Шевченко – це совість кожного, хто живе на українській землі.

Нам, нащадкам великого пророка важко визначити, коли Шевченко був потрібний рідному народові: чи в ті далекі жахливі часи, коли він був поневолений, а чи сьогодні, коли Україна веде боротьбу за цілісність і незалежність, тим самим, духовно відроджується і стає єдиною в помислах і діях. Зараз, як ніколи, стали актуальними рядки із «Заповіту» великого патріота рідної землі, непохитного борця за її державну незалежність за політичну самостійність, могутнього Кобзаря України: Вставайте, кайдани порвіте. І вражою, злою кров’ю волю окропіте!

Перед Гімном України, прозвучав твір «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору «Ветеран».

Фоторепортаж  та відео ви можете побачити у Facebook у  загальнодоступній групі Korostyshiv NEWS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *