Слухати радіо RadioKOR

Жителі Коростишівщини можуть безкоштовно пройти обстеження зору в обллікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

0

Всесвітня Асоціація глаукоми раз на рік проводить заходи, які покликані покращити інформованість суспільства про загрозливу для зору людини хворобу. І з 10 по 16 березня 2019 року Україна приєднується до проведення Всесвітнього тижня боротьби з глаукомою. 

З метою профілактики глаукоми та її раннього виявлення, інформування широких верств населення області щодо цього захворювання з 11 по 15 березня 2019 року, в рамках Всесвітнього тижня глаукоми, у лікувально-профілактичних закладах області проводяться дні відкритих дверей, під час яких кожен бажаючий зможе відвідати лікаря загальної практики-сімейної медицини, терапевта або офтальмолога для безкоштовного обстеження органів зору, вимірювання внутрішньоочного тиску, проведення діагностики глаукоми. Про це повідомляє управління охорони здоров’я ОДА.

Зокрема, 11-15 березня у кабінетах № 523, 525 та 526 поліклініки обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського з 9 до 15 години лікарі-офтальмологи проводитимуть прийом громадян та запрошують усіх бажаючих пройти обстеження зору, виміряти внутрішньоочний тиск та отримати консультації фахівців.

Глаукома є провідною причиною глобальної незворотної сліпоти у світі. Загальна кількість хворих на глаукому в світі наближається до 100 млн осіб.

На диспансерному обліку в Житомирській області з приводу глаукоми перебувають 7098 осіб: І стадія – 2904 особи; ІІ стадія – 2771 особа; ІІІ стадія – 1023 особи; ІV стадія – 400 осіб (абсолютно сліпих).

За необхідності консервативного і хірургічного лікування пацієнти скеровуються в очні відділення стаціонарів, зокрема до відділення мікрохірургії ока Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

У 2018 році з приводу глаукоми було прооперовано 385 осіб, стаціонарно проліковано 1141 пацієнта.

Своєчасна діагностика глаукоми – це перший крок до збереження зору. Виявити глаукому може лікар-офтальмолог після повного діагностичного обстеження всієї зорової системи. Щоб визначити початок захворювання, одного вимірювання внутрішньоочного тиску недостатньо.

При комплексній діагностиці на сучасному обладнанні детально обстежується очне дно і диск зорового нерва, а також досліджується поле зору. Тільки в ході такої діагностики можна виявити ті початкові прояви, які виникають ще до ранніх змін у полі зору, і вчасно зупинити розпочатий процес.

Бережіть зір, систематично відвідуйте лікаря. Не пропустіть тривожних симптомів: біль та почервоніння ока, погіршення зору в одному оці, звуження поля зору, туманне бачення з кольоровими кільцями, особливо ввечері, дискомфорт в оці. https://www.1.zt.ua/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *