Слухати радіо RadioKOR

Чоловіків зобов’яжуть брати відпустку у зв’язку з пологами

0

Батько повинен брати участь у вихованні дитини нарівні з матір’ю. Тож народні депутати пропонують перейняти досвід країн Євросоюзу, про який повідомляв«ЗіБ», та надавати батькові обов’язкову відпустку у зв’язку з народженням дитини.

Відповідний проект «Про внесення змін до статті 17 Закону України «Про відпустки» (№10099) уже зареєстровано у Верховній Раді. Так, у разі його прийняття батьки отримають право на десятиденну оплачувану відпустку.

Це дасть змогу чоловікові проводити перший період після народження дитини із сім’єю, сприятиме належному догляду за немовлям, а також забезпеченню рівних можливостей під час адаптації до ситуації, зумовленої народженням дитини.

Автори акта впевнені, що прийняття такого закону забезпечить гендерну рівність у залученні батьків до виховання немовлят та реалізації права на отримання материнської та батьківської відпусток. Однак головним сподіванням є позитивний вплив проекту на репродуктивні наміри населення. Наче саме 10 днів відпустки, а не економічний розвиток можуть змінити негативний приріст населення країни, зауважує “Закон і Бізнес”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *