Слухати радіо RadioKOR

Коли закриють 71-у сесію сьомого скликання Коростишівської міської ради? Та яку заяву зробив міський голова?

0

Вже, напевне, стало традицією для деяких депутатів Коростишівської міської ради не приходити на сесії для вирішення  вкрай важливих для їх виборців питань. Так і минулого вівторка, 19 березня на 71-у сесію сьомого скликання Коростишівської міської ради знову прибула мінімальна кількість депутатів – 19, що все ж дозволила зібраному кворуму розпочати сесію під керівництвом міського голови Кохана І.М., за участі заступника РДА Соломикіна В.В.

При розгляді щодо затвердження питань та доповнень, внесених до порядку денного, активного обговорення набуло доповнення щодо дозволу  КП «Коростишівський комунальник» на укладання угоди на захоронення твердих побутових відходів на полігоні ТПВ м.Коростишів з ТОВ «КАРИНА». Депутати вирішили дане питання не вносити до порядку денного, тим самим показуючи,  що проти ввозу до нашого району сміття з усіх регіонів України. Детальніше в аудіозаписі:

Не погодили  проект землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) громадян-членів реформованого КСП «Промінь» загальною площею 157,90га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Коростишівської міської ради. Міський голова запропонував повернутися до цього питання після приєднання села Козіївки до Коростишівської ОТГ.Детальніше в аудіозаписі:

Також було відмовлено у продажі  земельної ділянки несільськогосподарського призначення  розташованої за адресою: м.Коростишів, вул.Київська, 103 фізичній особі-підприємцю, мотивуючись тим, що дане приміщення загального значення.

На сесії було визначено органом приватизації комунального майна (нежитлових об’єктів) Коростишівської міської об’єднаної територіальної громади – виконавчий комітет Коростишівської міської ради.

Затвердили також  Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації.

При внесенні змін до Програми економічного та соціального розвитку населених пунктів Коростишівської міської ради на 2019 рік, в заходи депутати внесли і поточний ремонт вулиці Гастелло.

Внесли зміни в пункт 1 рішення другого пленарного засідання 53 сесії  Коростишівської міської ради  сьомого скликання «Про встановлення ставок туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів на території Коростишівської міської ради на 2019 рік» , а саме: « встановити з 01.01.2019 року ставку туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) у розмір 0,5% – для внутрішнього та 0,5% – для в’їзного туризму від розміру  мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.»

Іван Кохан, міський голова проінформував депутатів щодо стану справ на сміттєзвалищі та очисних спорудах та вжиті заходи щодо недопущення екологічної катастрофи на даних об’єктах.  Враховуючи екологічну кризу в місті сьогодні, на сесії  піднімалося та активно обговорювалося питання щодо створення полігону для очисних споруд.

Розглядаючи  пропозицію депутатів щодо розробки програми адресної соціальної допомоги інвалідам-візочникам, було вирішено внести зміни до діючої програми, а саме:  прописати одним пунктом  надати матеріальну  допомогу тільки інвалідам-візочникам.  «Але ця програма буде дієва тільки при перевиконанні»,- зауважує Юрій Денисовець, заступник міського голови.  Та враховуючи, що в минулому році кошти, які були вже виділені  ( 48 тис.грн) так і не дійшли до адресатів, у інвалідів-візочників закрадається питання: «Чи отримаємо ми їх взагалі?». Залишається надіятися.

На сьогоднішній день ситуація щодо встановлення меж міста Коростишева  так і лишається без змін. Депутати стверджували, що керівництво Держгеокадастру зацікавлене у не підписанні документів.

Анатолій Самойленко, депутат міської ради,  звернувся до Наталії Єсипчук, секретаря міської ради, з пропозицією організувати роботу  комісії  для детального вивчення переписки та роботи по даному питанню земельного та юридичного відділів.

А після оголошеної перерви, міський голова Коростишівської ОТГ Іван Михайлович Кохан зробив заяву, що він обрав позапартійний шлях. Детальніше в аудіозаписі:

Після перерви звітуватися перед  депутатами міський голова не зміг через відсутність кворуму, тому 71 сесію сьомого скликання Коростишівської міської ради було перенесено на 21 березня 2019 року.

Та і 21 березня сесію не було продовжено через відсутність необхідної кількості депутатів. Тому, вчергове, 71 сесія 7 скликання Коростишівської міської ради перенесли на 26 березня з одним пунктом порядку денного – звіт голови міської ради. «Ми обов’язково прозвітуємося, – запевнив Іван Михайлович, – є проблеми з дисципліною відвідування сесій окремими депутатами, але ми цю проблему  вирішимо».

Наталія Єсипчук, секретар міської ради, отримала доручення  від присутнього на сесії  депутатського корпусу підготувати інформацію щодо відвідування депутатами сесій та робочих постійних комісій за друге півріччя 2018 року та три місяці 2019 року і оприлюднити. Люди мають знати, як ставляться до своїх обов’язків їх народні обранці.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *