Слухати радіо RadioKOR

З середини травня Житомрські поліцейські почнуть штрафувати пішоходів, що порушили ПДР

0

Так правоохоронці хочуть нагадати, що ПДР стосуються і пішоходів.

Патрульна поліція Житомира розпочала операцію «пішохід». Її мета – виховання населення шляхом проведення рейдів, спрямованих на виявлення порушень ПДР саме з боку пішоходів.

Вже з 16 травня за виявлені порушення правил дорожнього руху пішоходами, поліцейські будуть штрафувати. Таким чином правоохоронці хочуть нагадати та акцентувати увагу людей на тому, що ПДР написані як для водіїв так і для пішоходів. Адже часто буває так, що така дрібниця як перехід дороги в неправильному місці може призвести до фатальних наслідків.

«Відсьогодні по всій Україні проводяться профілактичні відпрацювання для запобігання травмуванню та загибелі людей на дорогах. Зараз у нас профілактичний етап, який почався з 1 квітня і буде тривати до 16 травня. Під час нього будуть проведені бесіди в школах та дитсадках. Практичний етап починається з 16 травня і триватиме по 30 червня. Тоді ми будемо виходити на дороги та виписувати штрафи», – розповіла капрал патрульної поліції Житомирської області Марина Колосова.

Таким чином у разі якщо вас впіймають під час переходу дороги в недозволеному місці, або ж ви раптово вийдете на проїжджу частину, ви будете змушені заплатити штраф у розмірі 51 гривня. У разі систематичного повторення подібних порушень вас оштрафують на 170 гривень.

«На сьогодні штраф за перехід у невизначених для цього місцях становить 51 гривню. Якщо повторно це відбувається протягом року, то штраф становитиме до 170 гривень. Кожного дня фіксується дуже багато правопорушень, люди порушують правила дорожнього руху, що призводить до травмувань. Тому ми хочемо підняти рівень виховання суспільства, щоб люди переходили дорогу у відведених для цього місцях», – додала Марина Колосова.

Матеріали: https://zh.oblast.online/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *