Слухати радіо RadioKOR

Новообраний президент України оголосив про розпуск Ради.

0

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розпустить Верховну Раду.

Про це він повідомив під час першої промови на посаді 20 травня.

Новобраний президент заявив, що в Україні відбудуться дострокові парламентські вибори, а перед тим закликав ухвалити низку важливих законів.

“Ви призначили самі інавгурацію в понеділок, в робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде, будемо працювати. А тому, я прошу вас прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс і зробіть відкриті списки. А також, я прошу вас звільнити з посад голову СБУ, генерального прокурора України, міністра оборони України. Це далеко не все, що ви можете зробити, але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі, непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду 8 скликання”, – сказав він.

У другому турі виборів

володимир Зеленський набрав рекордних 73,22% голосів, тоді, як його опонент Петро Порошенко – 24,45%. Офіційні результати виборів були оголошені 30 квітня, однак депутати змогли призначити дату інавгурації лише 16 травня.

ТСН.Cпецвипуск Сьогодні, 10:58 Більше читайте тут: https://tsn.ua/politika/zelenskiy-zayaviv-scho-rozpustit-verhovnu-radu-1347891.html?fbclid=IwAR3id6a5CXfQ8Vds-OHM8z1GflykEhDwK5AlxL2axoy6YKZCKvBejCIf4LA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *