Слухати радіо RadioKOR

Коростишівець на викраденому мотоциклі у райцентрі?

0

У незаконному заволодінні транспортним засобом правоохоронці обґрунтовано підозрюють 33-річного жителя м. Коростишева. Мотоцикл у нього вилучений. Триває досудове розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

16 червня до Коростишівського відділу поліції звернувся житель с. Царівки із повідомленням про викрадення його мотоцикла. Зі слів заявника правоохоронці з’ясували, що чоловік зранку поїхав рибалити на місцеве водоймище. Свій транспортний засіб разом з ключами у замку запалення за звичкою залишив край села, а сам мерщій закинув вудки. Однак в обідню пору повернувся до місця, де залишив мотоцикл, і не виявив його.

– Першочергово ми опитали усіх присутніх на березі рибалок і селян. Від окремих людей з’ясували, що хтось бачив, як якийсь чоловік крутився біля мотоцикла, від інших дізнались, як того звати і звідки він. Потім провели перевірку з кола підозрюваних осіб і врешті розшукали винуватця, – розповів заступник начальника Коростишівського ВП ГУНП Олександр Гуменюк.

33-річного раніше судимого жителя м. Коростишева просто на викраденому мотоциклі поліцейські виявили на одній з вулиць райцентру. Чоловік спробував розповісти, ніби рибалка сам дозволив йому покататись, однак згодом зізнався, що помітив ключі у замку і на власний розсуд скористався необачністю власника.

Мотоцикл поліцейські вилучили. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються від штрафу і аж до позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Водночас правоохоронці закликають власників транспортних засобів й самим подбати про безпеку свого майна. Обладнайте ваші мотоцикли, мопеди або скутери надійними протиугінними технічними засобами і не залишайте їх без нагляду навіть на нетривалий проміжок часу. Пам’ятайте, навіть якщо мопед або скутер припаркований під вікнами вашої квартири чи у дворі приватного сектора, він може стати легкою здобиччю для зловмисників.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *