Слухати радіо RadioKOR

У Коростишеві традиції предків зберігаються. Святкування зелених свят на ІІ обласному фестивалі “Фольклорне намисто”

0

Зелені свята, П’ятидесятниця, День зіслання святого Духа, свята Трійця – по-різному називають одне з найбільших свят. Зелені дні прийшли до нас ще з дохристиянських часів. Усе в ці дні зазеленювали. Наші предки вшановували культ зеленої природи, зеленого дерева, яке з’єднувало три світи: небо, землю і підземний світ. А ще зелені свята називають Русальною, в основі яких лежить культ дерева  та квітів.

Так, у неділю, у місті Коростишеві до місцевого парку на святкування Трійці зібралися мешканці та гості міста. А, поєднавши зелене святкування із ІІ обласним фестивалем «Фольклорне намисто», організований відділом культури та туризму Коростишівської міської ради, на свято радо завітали фольклорні гурти з різних куточків Житомирщини. Усі святково одягнені, співали народних пісень, давали майстер-класи, ділилися збереженими з давніх давен народними традиціями, танцювали,  водили  хороводи разом із гостями, бажали усім здоров’я, багатства у долі та проводилися  майстер-класи з народних танців.

У міському парку були також  організовані розважальні програми для дітей,  містечко майстрів, де виставлялися роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва і бажаючі мали можливість придбати сувенірну продукцію. Так, один сувенір не залишився і поза увагою  Івана Кохана, міського голови. Про цей сувенір, розповів Іван Михайлович присутнім гостям, вітаючи зі святами, детальніше:

Додав також українського духу козацький табір «Стрибожі діти», провівши майстер-клас з володіння козацької зброї. А святкова тематична фотозона 3D додала родзинку до атмосфери організованого свята. Дорогих гостей гостинно частували смачним кулішем та холодним квасом. Весело, у колі друзів, коростишівці та гості міста святкували Трійцю.

Фоторепортаж  та відео хороводу та майстер-класу козаків  ви можете побачити у Facebook у  загальнодоступній групі Korostyshiv NEWS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *