Слухати радіо RadioKOR

Позицію АМУ стосовно недоцільності проведення дострокових місцевих виборів почуто та враховано

0

30 липня під час брифінгу керівник Офісу Президента України Андрій Богдан сказав, що необхідно закінчити реформу місцевого самоврядування – формування ОТГ, а вже після цього проводити вибори на місцевому рівні. «Частина виборів у ОТГ відбулася, частина не відбулася. Було б абсолютно логічно закінчити формування ОТГ», – наголосив А.Богдан.

Нагадаємо, кілька днів тому (25 липня) в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція, на якій Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан заявив, що місцеві вибори недоцільно проводити до завершення реформи місцевого самоврядування (читати більше та дивитися відео).

Також А.Богдан на брифінгу зазначив, що реформа з децентралізації має бути завершена в тому вигляді, у якому вона була запланована, – з посиленням ролі громад у вирішенні питань їхньої життєдіяльності.

У коментарі для прес-служби АМУ Виконавчий директор Асоціації О.Слобожан акцентував: Асоціація міст України вітає таку позицію, оскільки на даному етапі дуже важливим є завдання розбудувати в Україні місцеве самоврядування європейського зразка, що має достатньо повноважень та ресурсів для забезпечення комфортного і благополучного життя людей. Важливим інструментом досягнення цього є реформа з децентралізації – передача на рівень громад фінансів та адміністративних функцій для надання якісних сучасних послуг жителям. У центрі цієї реформи – люди, їх інтереси та потреби! Цей шлях вже розпочато і АМУ переконана, що Україна має його пройти. Адже спроможні громади є запорукою сильної держави.

Прес-служба АМУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *