Слухати радіо RadioKOR

Коростишівські рятувальники у Стрижівській ЗОШ з акцією “«Запобігти. Врятувати. Допомогти».

0

10 вересня коростишівські рятувальники завітали до учнів Стрижівської загальноосвітньої школи та провели пізнавально-профілактичний захід, який відбувся у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Про це інформує прес-центр Управління ДСНС України у Житомирській області.

На початку заходу в учбових класах рятувальники наголосили, що левова частка загорянь трапляється з вини людини – через незнання або ігнорування правил пожежної безпеки. Елементарна необережність з відкритим вогнем, піччю може призвести до пожежі у житловому будинку або іншій будівлі. Відтак рятувальники нагадали основні вимоги пожежної безпеки та розповіли, як діяти, коли надзвичайна подія все-ж-таки сталася. Змагання на кращого знавця правил безпеки серед дітей показало, що молоде покоління знає, як потрібно діяти у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Також, не залишилась осторонь і тема пов’язана з небезпекою під час виявлення підозрілого предмету. Співробітники ДСНС детально пояснили школярам алгоритм дій при виявлення вибухонебезпечного предмету, ознаки, які можуть свідчити про небезпеку підозрілого предмету та порядок дій при його знаходженні.

Далі рятувальники демонстрували пожежні автомобілі, спеціальне обладнання та спорядження. Співробітники ДСНС розповіли про призначення кожного елементу. Також надали можливість усім бажаючим ліквідувати умовну пожежу та вдягти бойовий одяг вогнеборців.

Наостанок фахівці Служби провели вікторину з правил безпечної поведінки та вручили школярам тематичні листівки.

photo_2019-09-10_14-19-35.jpg photo_2019-09-10_14-19-44.jpg

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *