Слухати радіо RadioKOR

Президенти України й Білорусії зустрілися у Житомирі

0

4 жовтня Президент України Володимир Зеленський разом із Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком взяв участь у Другому форумі регіонів України та Білорусі, що відбувся у місті Житомирі.

Про це повідомляється на офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Під час запланованих перемовин глав держав було обговорено широке коло актуальних питань українсько-білоруської співпраці.

– Україні та Білорусі потрібно й надалі розвивати культурні та інформаційні зв’язки,- заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу.

Крім того, Президент України звернув увагу на потенціал співпраці двох держав у сфері туризму.

Зі свого боку Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко наголосив, що особливе місце у відносинах двох країн посідає діалог культур. Зокрема, він нагадав про проведення Днів культури України у Білорусі.

У рамках Форуму були підписані низки двосторонніх документів про співробітництво між регіонами України та Білорусі, а також про регіональну співпрацю  та взаємодію у сфері науки й освіти.

Крім того, підписано низку угод про співробітництво між окремими регіонами України та Білорусі. Зокрема, затверджено документ про співпрацю між Житомирською обласною державною адміністрацією та Гомельським облвиконкомом Білорусі,

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка делегації двох країн обговорили співпрацю у галузях сільського господарства та інфраструктури.

Окремо Володимир Зеленський відзначив початок діяльності українсько-білоруської робочої групи з питань міжрегіонального і транскордонного співробітництва.

Крім того, Президент Білорусі висловився на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. «Ми готові разом щось зробити для того, щоб Україна була єдиною, цілісною та потужною», – сказав Олександр Лукашенко.

Президент України подякував білоруському колезі за допомогу у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *