Слухати радіо RadioKOR

12 жовтня Городське запрошує на відкриття майданчика «Дивосвіт Трипілля – Світ Злагоди»

0

Створення ландшафтно-скульптурного оглядового майданчику «Дивосвіт Трипілля – Світ Злагоди» на пам’ятці археології в с. Городське» – проект-переможець конкурсу «Малі міста – великі враження».

Нагадаємо, ідея конкурсу належить ГО «Інститут культурної політики». Він уже другий рік поспіль реалізується Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за підтримки Міністерства культури України. На впровадження культурно-мистецьких проектів громад у 2019 році Уряд виділив 50 млн грн, у конкурсі перемогли 74 проекти.  Як зауважила директорка Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська, що цьогоріч на конкурс надійшло 181 заявок, 12 з яких – з Житомирської області, 5 з яких – стали переможцями.

«У селі є багато артефактів пов’язаних з Трипіллям. Наприклад, на Червоній горі постійно організовують волонтерські загони, які займаються прибиранням та іншими корисними справами. Також постійно проводять наукові конференції. В 2016 році село виграло Грант Президента на створення навчально-туристично-мистецького центру та почало реконструювати пам’ятки керамічних виробів Трипільської культури. Допомагала мистецтвознавець Людмила Смолякова. Створили більше 100 експонатів. Сільська рада виділила приміщення колишньої кочегарні, де і заснували музей із сучасною експозицією Трипільського мистецтва. В рамках проекту «Дивосвіт Трипілля – Світ Злагоди» планують доповнити ландшафтно-скульптурний оглядовий майданчик, який вже має 3 скульптури. Адже важливо замкнути коло числом 12», – йдеться в описі проекту.

Організатори запрошують 12 жовтня долучитися до урочистих святкувань з нагоди відкриття майданчику з трипільськими скульптурами.

Прес-служба АМУ

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *