Слухати радіо RadioKOR

«Ми заслуговуємо на повагу», – неодноразово звучало на Коростишівській районній звітно-виборчій конференції. Що бентежить людей похилого віку у нашому районі?

0

«Ми заслуговуємо на повагу», – наголошував кожен учасник Коростишівської районної звітно-виборчої конференції.

На конференцію, що відбулася в актовій залі Коростишівського територіального центру 20 листопада 2019 року, були запрошені члени районної ради ветеранів, актив, сільські голови , керівники підприємств та установ.

У роботі конференції взяли участь представники районної влади: заступник Коростишівської райдержадміністрації Наталія Нагорна, головний спеціаліст відділу організаційно-методичної роботи виконавчого апарату Коростишівської районної ради Валентина Бондарчук, представники  управління захисту населення, представники обласної ради ветеранів, представники ЗМІ. На жаль, не було представників органів місцевого самоврядування та медицини, до яких в учасників конференції виникало багато запитань.

Ветерани обговорювали діяльність організації та основні соціально-важливі питання, які вирішувала районна рада ветеранів за звітний період разом з установами та організаціями, які причетні до соціального захисту населення. Голова ветеранської ради подякувала спонсорам, які допомагали ветеранам за ці роки.

Раїса Василівна Оникієнко, голова районної  ради ветеранів у своїй доповіді про роботу організації та соціальний захист громадян зауважила, що децентралізація завдала великого удару на життя ветеранів нашого району. Ветерани  висловлювали хвилювання щодо закриття товариства Червоного Хреста та «університету третього віку». Вони  переймаються,  що в сьогодення принизилася увага до ветеранів та людей похилого віку: відсутність належного медичного забезпечення, відсутність уваги та виплат ветеранам-чорнобильцям, не належним чином задовольняється санаторно-курортне лікування,  не виділяються безкоштовні ліки, болючим було для організації – переселення до іншого приміщення, а головне – відсутність стабільної фінансової підтримки влади. Піднімалося питання щодо неналежного транспортного перевезення у районі. Також ветеранів  турбує навколишнє середовище, стан доріг та вулиць.  Про все це детальніше:

Обговорювали й роботу ЗМІ в нашому районі, зазначивши, що вони, люди поважного віку, теж «ідуть в ногу з часом» та дізнаються останні новини через інтернет , в т.ч. на сайті КП «Районна редакція радіомовлення «Коростишівського радіо».

Загалом, роботу ветеранської організації було визначено задовільною. Раїса Василівна Оникієнко продовжила  повноваження голови ветеранської ради ще на 4 роки.  За активну роботу учасники конференції прийняли рішення подати клопотання до Житомирської обласної  ветеранської організації про присвоєння звання Почесного ветерана України голови Коростишівської районної ради ветеранів Оникієнко Раїсі Василівні.

Фоторепортаж  ви можете побачити у Facebook у  загальнодоступній групі Korostyshiv NEWS.

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *