Слухати радіо RadioKOR

Громадам Житомирщини Уряд суттєво перекроїв соцекономрозвиток

0

Громадам Житомирщини Уряд суттєво перекроїв соцеконом: Ружин 0, а Малин – лише 3,8%

Уряд утричі зменшив субвенцію на соцекономрозвиток. Тобто громадам розподілили 790 мільйонів гривень із запланованих 2,5 мільярдів.

Асоціація міст України наполягає на розподілі громадам усього обсягу цієї субвенції, як заплановано у Держбюджеті-2019. В Асоціації наголошують, що внесення таких змін наприкінці бюджетного року є неприпустим!

Як йдеться на сайті АМУ, 4 грудня, на засіданні Уряду, внесли зміни до розпорядження Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 року № 500-р, якими змінили розподіл субвенції між місцевими бюджетами на соціально-економічний розвиток та зменшили на 1,7 млрд гривень її загальний обсяг. Тобто, громадам розподілили 790 мільйонів із запланованих 2,5 млрд гривень.

Окрім того, виключили значну кількість об’єктів соціально значення та бюджетів органів місцевого самоврядування.

Так, змінами до додатку 2 розпорядження № 500-р виключили 50% бюджетів ОМС, із яких більшість – ОТГ. Окрім того, для більшості органів місцевого самоврядування значно зменшили обсяги субвенції, в окремих випадках до 2-3 тисяч гривень.

Якщо говорити про громади Житомирщини, то місто Андрушівка очікувала майже 7 млн грн, з яких Урядом виділено лише 15,2% – 1,041 млн. грн., смт Ружин  0. Бюджет міста Новоград-Волинська мав би отримати понад 11 млн грн, а йому виділено лише 128 тисяч, бюджет Малина замість очікуваних 1,040 млн. грн. отримає 40 тис.грн., на 40% від першочергової суми профінансують і Бердичів. 100% суми субвенції отримає Житомир.

Асоціація міст України висловлює занепокоєння щодо такого рішення Уряду і наполягає на розблокуванні решти 1,7 млрд грн коштів субвенції! Та нагадують, що кошти на соцеконом, розподілені розпорядженням Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 №500-р Уряд блокує вже чотири місяці.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *