Слухати радіо RadioKOR

Юрій Кондратюк: Хоча платежі й роз’єднали, споживач природного газу не переплачуватиме.

0

Як відомо, з січня місяця цього року в кожну домівку почали  приходити  дві платіжки за газ, друга з яких – за розподіл газу.  Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг у грудні 2019 року прийняла рішення виділити плату за розподіл газу із загальної платіжки.  Тепер за його транспортування потрібно окремо вносити абонплату.

Юрій Кондратюк, директор виконавчий ПРАТ «Коростишівгаз»  переконаний,  що хоча платежі й роз’єднали, споживач природного газу не переплачуватиме.

Також Юрій Віталійович застерігає, що сплачувати за послугу потрібно вчасно. Адже, за кожен день протермінування споживачу нараховуватиметься пеня. А якщо ігнорувати нову платіжку, можна отримати попередження з послідуючим відключенням  газу. Тож, за що ж все таки сплачує споживач? Про все це  в записі:

Вартість доставки газу у різних постачальників газу (облгазів та міськгазів) має бути різною, зазначає Мінфін. Вона залежить від тарифів на доставку (розподіл), які для кожної області і окремих міст встановлює НКРЕКП.

Експерти ж радять не боятися розділення платежів і звикнути до нового слова анбандлінг ( відокремлення газотранспортної системи України від управління «Нафтогазу» – ред.).

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *