Слухати радіо RadioKOR

Оскарження домашнього арешту взамін на тримання під вартою із заставою обох підозрюваних

0

Прокуратура оскаржує домашній арешт та наполягає на триманні під вартою із заставою на суму понад 150 млн грн обох підозрюваних у заподіянні державі шкоди на загальну суму 386 млн грн незаконним видобутком піску на землях сільськогосподарського призначення, розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району.

Про це повідомляє прокуратура Житомирської області:

“Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил використання надр, що створило небезпеку для довкілля, спричинило порушення структури ґрунту та призвело до важкої деградації ґрунтів, скоєного засновником та директором приватного підприємства (за ч. 4 ст. 240 КК України).

“Так, процесуальним прокурором забезпечено участь у розгляді клопотань щодо застосування запобіжного заходу обом підозрюваним у виді тримання під вартою із можливістю внесення грошової застави на суму понад 150 млн грн кожному підозрюваному.

Ухвалами Коростишівського районного суду (від 5.05.2020 та 7.05.2020) обом особам застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту строком на 60 діб.

Коростишівська місцева прокуратура, з огляду на тяжкість скоєного злочину та масштаби заподіяної державі і довкіллю шкоди, наполягатиме на застосуванні фігурантам справи запобіжного заходу у виді тримання під вартою із заставою на суму понад 150 млн грн.

У п’ятницю 8 травня 2020 року, місцевою прокуратурою подано до Житомирського апеляційного суду скаргу на ухвалу суду першої інстанції стосовно директора підприємства. Також наразі готується аналогічна апеляційна скарга стосовно засновника цього підприємства.

Нагадаємо, слідством установлено, що засновник приватного підприємства та директор цього підприємства, діючи за попередньою змовою, незаконно, без відповідних дозвільних документів, видобували пісок на землях сільськогосподарського призначення, розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району.

Фігурантами справи незаконно видобуто понад 840 тис м3 піску на загальну суму 182,2 млн  грн. Крім цього, економічним інтересам держави і довкіллю завдано збитків на 203,8 млн грн. Відтак, протиправним «піщаним бізнесом» заподіяно збитків на загальну суму 386 млн грн.

Викрито та припинено незаконні дії засновника та директора підприємства прокуратурою спільно зі слідчими поліції, співробітниками УСБУ в області та  Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Досудове розслідування проводить Коростишівський ВП ГУНП в області.

Відповідно до інкримінованої статті, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.”

Будьте з нами: radiokor.com.ua , у Facebook група Радіо Коростишівщини/ Korostyshiv NEWS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *