Слухати радіо RadioKOR

Шановні батьки! Пам’ятайте, що безпека дітей починається з Вас!

0

Цьогорічний затягнутий карантин, спричинений пандемією коронавірусу, змусив безліч сімей проводити дозвілля усім разом вдома 24 години на добу. Дітям з кожним днем карантину ставало нудно і дівати енергію було просто нікуди. Доки батьки були поруч, то за малечею був постійний нагляд. Однак, останнім часом відбуваються пом’якшення карантинних заходів, більшість дорослих повертаються на робочі місця, а діти залишаються без нагляду. Це створює загрозу виникнення надзвичайних подій.

За календарем настала літня пора  – канікули. Діти не будуть зайняті уроками та домашніми завданнями, а їх дозвілля не завжди вдається контролювати дорослим.

Рятувальники Житомирщини застерігають батьків, що легковажне поводження дітей з вогнем, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Статистика трагедій свідчить: здебільшого нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без належного супроводу і турботи з боку дорослих.

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у нащадків навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією.

Виділіть хоча б декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Знайте, що ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. Давайте дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій небезпечній ситуації.

Запам’ятайте, що безпека ваших дітей залежить в першу чергу від вас!

Управління ДСНС у Житомирській області

 

Будьте з нами: radiokor.com.ua , у Facebook група Радіо Коростишівщини/ Korostyshiv NEWS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *