Слухати радіо RadioKOR

9 серпня – День будівельника. Вітаємо!

0

Щорічно у другу неділю серпня відзначається День будівельника. Цього року свято припадає на 9 серпня.

День будівельника – це професійне свято встановлене  на підтримку ініціативи працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів. Традиція відзначати своє професійне свято у будівельників зародилася ще з 1956-го року.

Будівельники – це особливий народ. Вони завжди несли у своїй роботі величезну відповідальність і  завжди виправдовували всі очікування.  Ми зобов’язані їм успіхом в грандіозних будівництвах і створенні найрізноманітніших будівельних об’єктів,
З розвитком нових технологій, робота будівельників стає все більш ефективніше, проте це все одно залишається одним з найбільш трудомістких занять. Всі знають, що хороші будівельники завжди високо цінувалися. Будь який керуючий фахівець скаже, що високий професіоналізм будівельника – це запорука високої якості вироблених ним робіт.

Шановні майстри! Від щирого серця вітаємо Вас професійним святом!
Нехай День Будівельника надихає на нові професійні звершення, успішну реалізацію проєктів, досягнення нових висот! Бажаємо Вам невичерпної енергії, щастя і міцного здоров’я! Хай все задумане нам вдається!

Традиції будівельників.

  • У будівельників є наступна цікава традиція: молодий працівник повинен відкусити шматок хліба з сіллю, потримати руки над чашею з вогнем, а також одягнути каску і пройти “випробування” цеглою.
  • Деякі будівельники люблять вішати обереги над входом в будинок. Оберегом може служити монета або зерна. Часто об першу плиту будинку розбивають пляшку шампанського.
  • Серед слов’янських народів вважалося, що найкращий день для початку зведення нового будинку є вівторок або четвер. Також було дуже важливо вибрати правильне місце для майбутнього будівництва. Ні в якому разі не можна було будувати на перехресті або перетині доріг, а особливо – на місці могили або чиєїсь загибелі.
  • Також будівельники того часу не любили будувати поруч із бузиною, бо вважали, що життя поруч з цією рослиною буде гірким.

 

Будьте з нами: http://www.radiokor.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *