Слухати радіо RadioKOR

Вітаємо з 521-ю річницею Коростишів!

0

Сьогодні Коростишів відзначає свою 521-шу річницю з дня першої писемної згадки про місто. Його святкує кожен, хто вважає наше славне місто своєю домівкою та докладає зусилля для розвитку рідного краю.

Коростишів має велику історію, бо це одне з найстаріших міст України, що знаходиться на березі річки Тетерів. Його часто називають містом каменярів, бо тут є багато майстрів, які створюють вироби з каменю. Історики вважають, що Коростишів був заснований близько VI-VII століття. За легендою, містечко мало назву Хміничі і було центром одного з древлянських племен — мінчан.
Уперше про місто згадується у 1499 році, коли на прохання боярина Кмити, литовський князь Олександр своєю грамотою подарував йому село Коростишів. Кмити господарювали тут до 1565 року, а потім продали його шляхетському родові Олізарів, з якими пов’язана історія містечка упродовж 300 років.  У 1779 році Коростишів здобув статус міста та мав магдебурзьке право. Після повернення із заслання до рідного Коростишева, найвідомішого серед графів – Густав Олізар, збудував тут нові будинки, пансіонат і насадив красивий парк.

   День міста – це день тих, хто народився, живе, навчається, розвиває, створює затишок, комфорт, свою домівку – Коростишів. Це день тих, хто по-справжньому любить своє місто. Це день пам’яті тих, хто пішов захищати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, для того щоб Коростишів процвітав та осучаснювався.

   19-20 вересня 2020 року скасовується святкування 521-ї річниці з дня першої писемної згадки про місто Коростишів, через ускладнення ситуації із захворюванням на COVID-19. Але ніщо не завадить нам на шляху до любові й шани до рідного міста, тому нехай у кожному домі панує здоров’я, мир, родинний затишок, любов та достаток, а в місті – суспільна злагода, взаємна повага та довіра.
Бажаємо, щоб з кожним роком наше місто розквітало і ставало гарнішим, щоб краще жилося його мешканцям, щоб ми були добрішими і милосерднішими один до одного. Разом з вами ми зможемо зробити його ще кращим та комфортним для життя.

Фото: джерело мережа Інтернет

Будьте з нами: radiokor.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *