Слухати радіо RadioKOR

МОЗ пропонує запровадити жорсткий карантин у січні

0
Зважаючи на нинішні епідеміологічні показники, МОЗ не вважає за необхідне вводити жорсткий карантин до кінця цього місяця.
   За інформацією українських ЗМІ, повідомлялося, що в грудні буде введений жорсткий карантин. Проте, 4 грудня, Максим Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров’я України запропонує уряду ввести плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня тривалістю три тижні. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу.
   “Спираючись на медичні і протиепідемічні показники, ми пропонуємо плановий жорсткий карантин із максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту повинна бути протягом трьох тижнів”, — зазначив очільник МОЗ.
   За словами Максима Степанова, у грудні медична система країни витримує навантаження. Проте, наприкінці січня очікується значне його збільшення, оскільки до коронавірусної хвороби додасться зростання захворюваності на грип.

Відомо, що за умови посилення карантину транспорт буде працювати. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль: “Що стосується транспорту, то транспорт працюватиме. І авіакомпанії, і залізниця, і міський транспорт закривати не планується навіть при більш жорсткому карантині. Всі наукові дослідження показують, що транспорт не є основним джерелом активного поширення цієї пандемії”.

Повний перелік можливих обмежень буде оприлюднений на засіданні Кабінету Міністрів уже наступної середи, 9 грудня.

 

🔎Будьте з нами: radiokor.com.ua
🌍Facebook: RadioKor|Коростишівське Радіо
📸Instagram: radio.kor
🎥YouTube: Коростишівське Радіо
📲Telegram: +38068-340-21-96
📩radio_kor@ukr.net
📍м. Коростишів, вул. Соборна Площа, 21

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *