Слухати радіо RadioKOR

Відкриття пам’ятника Леоніду Каденюку, що виготовлявся у Коростишеві

0

У 23-тю річницю повернення Леоніда Каденюка з космосу на Землю, відбулося відкриття пам’ятника першому космонавту незалежної України.

Монумент відкритий на Байковому кладовищі 5 грудня. На церемонії був присутній Президент України, Міністр культури, друзі, родичі, знайомі, автор та виконавці проєкту.

   «Леонід Каденюк багато зробив для України, і Україна повинна хоч щось зробити для нього. Я вважаю, що ми дуже вчасно все зробили, адже 28 січня Леоніду Каденюку виповнилося б 70 років, і людям буде куди прийти та вшанувати його пам’ять», – наголосив Президент.

Також на відкритті нагороджували подяками всіх, хто брав учать у створенні цього проєкту. Отримали таку нагороду і коростишівські підприємці Олександр Білоцький та Геннадій Зіневич, які безпосередньо займалися виготовленням пам’ятника першому космонавту, відповідали за перевезення до столиці та монтаж. Кожному нагородженому подарували книгу Леоніда Каденюка “Місія – Космос”.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Переповнювало відчуття гордості, що наші імена причетні до створення нової історії, яка творить Україну. Це була подія світового значення. Адже, на відкритті також мали бути й американські космонавти, які підкорювали космос разом з Каденюком. Та, нажаль, COVID-19 перешкодив приїзду закордонних гостей”, – розповів Геннадій Зіневич редактору КП “Коростишівське радіо”.

Відомо, що ескіз монумента обирала родина космонавта.

   “Важливо було передати в гранітному пам’ятнику сутність людини, те, чим вона займалася. Щоб витвір сподобався родині. І нам це вдалося”, – поділився Геннадій. Зі слів співрозмовника ми дізналися, що автор проєкту задоволений, що його задум передано гранітом максимально. До того ж місцеві каменярі зазначають, що фотографія об’єкта не передає повного масштабу, тому радять усім охочим поїхати до Києва та побачити на власні очі.

Фото поділився Геннадій Зіневич:

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

 

   Нагадаємо, що пам’ятник першому космонавту України Леоніду Каденюку зроблено у Коростишеві.

Пам’ятник Леоніду Каденюку зроблено у Коростишеві

 

🔎Будьте з нами: radiokor.com.ua
🌍Facebook: RadioKor|Коростишівське Радіо
📸Instagram: radio.kor
🎥YouTube: Коростишівське Радіо
📲Telegram: +38068-340-21-96
📩radio_kor@ukr.net
📍м. Коростишів, вул. Соборна Площа, 21

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *