Слухати радіо RadioKOR

ВЕЛОСИПЕДОМ ДО ШКОЛИ В КОРОСТИШІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

0

29 жовтня 2018 року

Метою цього проекту є покращення ставлення об’єднаних територіальних громад до велосипедного руху, як економічного, сталого та привабливого транспорту для щоденних поїздок.

«Кампанія «Велосипедом до школи» відбувається у кілька етапів. Улітку ми визначали потреби у велопарковках в школах громади. На початку навчального року ми організували програму активностей для школярів, яка популяризує велосипед та заохочує безпечну їзду велосипедом. Сюди входять відеоролики і білборди про культуру їзди на велосипеді та велошкола з безпеки руху з досвідченими велотренерами, які проводять подібні навчання у Києві протягом 7 років. Фінальним етапом кампанії «Велосипедом до школи» є встановлення велопарковок у школі», – розповів координатор кампанії «Велосипедом до школи» Асоціації велосипедистів Києва Дмитро Жигінас.

Школярам у Коростишівській громаді презентували 10 відеороликів про безпеку руху і культуру їзди на велосипеді. Відео ілюструють важливі правила дорожнього руху для велосипедистів, зокрема показують, як на велосипеді слід об’їжджати перешкоди, проїжджати регульовані і нерегульовані перехрестя та безпечно пересуватися по дорогах. Частина відеосюжетів спростовує поширені стереотипи про велосипед та демонструє переваги велосипеда як зручного, швидкого і безпечного виду транспорту. Під час велошколи з безпеки руху школярі засвоювали правила дорожнього руху під час теоретичної і практичної частин. Усі учасники велошколи отримали друковані ПДР для велосипедистів і світловідбивні браслети. Під час вікторини серед школярів розіграли різноманітні велоаксесуари: дзвіночки, ліхтарі, водонепроникні чохли на рюкзаки тощо.

«Зелене світло для велоруху в громадах / Green Light for Cycling in Hromadas» реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

«Головне, що ми взяли правильний напрямок – разом з Європою», – відмітив Іван Кохан, міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *