Слухати радіо RadioKOR

Весняні турботи лісівників

0

У працівників ДП «Коростишівського  лісгоспу» роботи вистачає протягом всього року. Проте, найбільш відповідальна залишається весняна пора. Так, протягом весни 2019 року проведено лісовідновлення на 190 га, доповнено лісових культур  100 га, висіяно лісорозсадників на площі 1,8 га , створено нові плантації новорічної ялини 5,5 га.

З настанням теплої  пори, проявляються неприємні події  пов`язані з підпалами сільгоспугідь несвідомими громадянами. Тож, через необдумані поступки по спалюванню сухої трави і виникають лісові пожежі.

Попередити спалахи пожеж – головне завдання лісової охорони, яка цілодобово перебуває на чергуванні . На озброенні лісової охорони знаходяться 4 пожежних автомобіля, 9 пожежних цистерн для підвозу води, 5 тракторів з агрегатними засобами для створення мінералізованих смуг, 2 пожежні вежі забеспечених відеонаглядом, а також, кожне лісництво має пункти зосередження пожежного інвентаря , та готове виконувати своє завдання у випадку надзвичайної ситуації.

Працівники лісової охорони тісно співпрацюють із службою МНС, національної поліції, а також колегами-лісівниками інших підприємств. Спільна праця дає свої плідні результати по охороні лісів та екосистеми від надзвичайних ситуацій у природі.

Головний лісничий ДП «Коростишівське ЛГ»  Леонід Костюк

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *