Слухати радіо RadioKOR

” звертаємося до громадян Житомирської області: якщо хтось став жертвою злочину при подібних обставинах, телефонуйте…”, звертаються поліцейські

0

На Житомирщині поліцейські затримали учасників ОЗГ за вимагання коштів з підприємців.

Зокрема, затримано організатора організованої злочинної групи  та його  спільника. Зловмисники під погрозою фізичної розправи, пошкодження майна потерпілих і навіть нанесення тілесних ушкоджень вимагали гроші з місцевих підприємців – власників лісопилок. Поліцейські затримали вимагачів під час передачі прав власності на майновий комплекс одного з потерпілих.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

“Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань спільно з працівниками ГСУ Нацполіції  під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України ліквідували  організовану злочину  групу. Зловмисники  діяли на території Житомирської області”, – інформує Головне укравління.

Поліцейські встановили, що фігуранти протягом тривалого часу шляхом залякування, нанесення тілесних ушкоджень та пошкодження майна вимагала грошові кошти з місцевих підприємців, за безперешкодне зайняття підприємницькою діяльністю. До складу групи входили – організатор та його поплічник.

Фігуранти під погрозою насильства та пошкодження майна вимагали грошові кошти у власників лісопилок. Правоохоронці затримали підозрюваних під час передачі прав власності на майновий комплекс одного з потерпілих.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання вимагачів поліцейські вилучили зброю, набої, металеві кастети, металеву удавку, телескопічну дубинку та дерев’яну биту та  інші предмети призначені для нанесення тілесних ушкоджень.

Наразі зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.  У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, фігурантам справи оголошено про підозру в скоєнні злочину. Слідчі дії тривають.

У поліцейських є вагомі підстави вважати, що потерпілих набагато більше. Тому звертаємося до громадян: якщо хтось став жертвою злочину при подібних обставинах, телефонуйте за номерами: (098) 674-38-71, (044)299-00-39.”, – звертається  Головне управління Національної поліції в Житомирській області до мешканців Житомирської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *