Слухати радіо RadioKOR

У Коростишеві Кубок пам’яті першого космонавта України Леоніда Каденюка проводився вдруге

0

30 травня 2019 року проводився Коростишівський ІІ відкритий міжрегіональний Кубок пам’яті першого космонавта України Леоніда Каденюка з авіамодельного спорту в класах радіокерованих моде лей літаків.

Саме завдяки Леоніду Каденюку на орбіті Землі пролунав державний гімн України. «Я був першим, хто полетів у космос з українським прапором і виконав завдання українського уряду. У 1997 році вперше український гімн пролунав у відкритому космосі», – ділився український космонавт.

Вже другий рік поспіль Коростишівська міська станція юних техніків(МСЮТ) проводить такі змагання з метою визначення та нагородження кращих команд у авіамодельному спорті, популяризації даного виду спорту і не менш важливим є вдосконалення практичних навичок.

На відкритті ІІ відкритого міжрегіонального Кубку пам’яті першого космонавта України Леоніда Каденюк з авіамодельного спорту в класах радіокерованих моделей літаків були присутні представники міської ради, які, привітавши гостей та учасників Кубка, побажали успіхів та нових перемог.

До Коростишівського стадіону «Шахтар» приїхали учасники з інших районів та областей: з міста Житомира, Бородянки Київської області, Н-Волинського та Озерного Житомирської області. А також  у змаганнях брали участь і команда Коростишівської МСЮТ.

До речі, на цьому заході була присутня людина, яка була особисто знайома з першим космонавтом України – Володимир Бондаренко, керівник гуртка Коростишівського МСЮТ, який і став організатором Кубка у минулому році в пам’ять Леоніда Каденюка. Детальніше про захід розповіла директор Коростишівськоі МСЮТ:

На заході запускали ракети, пілотажні моделі, моделі-копії, експериментальні моделі. Гоночні моделі . Та найцікавішими були повітряні бої.

У перервах між запусками, для глядачів проводилися конкурси та інтерактивний флешмоб, а також почули авторську пісню у виконанні Марини Терещенко “Єдина Україна”.

Фоторепортаж  та відео запис повітряних боїв  ви можете побачити у Facebook у  загальнодоступній групі Korostyshiv NEWS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *