Слухати радіо RadioKOR

8 вересня – Міжнародний день солідарності журналістів

0

Міжнародний день солідарності журналістів – це інтернаціональний день солідарності журналістів, репортерів, кореспондентів, який відзначається щороку по всьому світу 8 вересня.

Ця дата була вибрана не випадково. Саме 8 вересня 1943 року був страчений чехословацький журналіст, критик, публіцист, активіст Юліус Фучик. Перебуваючи у нацистських катівнях, Юліус встиг написати книгу  «Репортаж з петлею на шиї», за яку посмертно у 1950 році був удостоєний Міжнародної премії  Миру.

З того часу по всій планеті проходять збори, конференції журналістів з різних країн світу, де представники  четвертої влади, так їх ще називають, діляться досвідом і відзначають найдостойніших у цій сфері.

У цей день згадують журналістів, які доклали багато зусиль, виборюючи право на свободу слова в Україні, боронячи та захищаючи право кожного громадянина на об’єктивну й правдиву інформацію.

Щиро вітаю всіх працівників засобів масової інформації із професійним святом!

Бажаю вам, щоб ваша робота ніколи не перетворювалася на рутинне ремесло і завжди супроводжувалася творчими злетами, пошуками та знахідками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *