Слухати радіо RadioKOR

Відкрите звернення до керівників районної та місцевої влади від ініціативної групи інвалідів-візочників.

0

До редакції КП “Районна редакція радіомовлення  “Коростишівське радіо” звернулася ініціативна група інвалідів-візочників з проханням оприлюднити заяву на адресу районної та місцевої влади.

Заявники надіються, що  влада нарешті почує їх та усвідомить проблему, яка стоїть перед особами з інвалідністю – перепона для безперешкодного доступу  до соціальних об’єктів.

А також користувачам крісел колісних цікаво знати про роботу комітету доступності при РДА, його склад, внесок до інфраструктурних змін міста, зворотній зв’язок з безпосереднім користувачем, які ресурси щорічно виділяються на впровадження покращення безбар’єрного середовища міста та як вони освоюються…

Голові Коростишівської РДА

Голові Коростишівської міської ради Кохану І.М.

Ініціативної групи інвалідів-візочників (Шульги Н.І.,Савченка І.М., Ліфшиця М.І., Нікуліна О.І., Павлюка М.А.)

ЗАЯВА.

Оскільки Коростишівське УПСЗН на наш запит щодо безперешкодного доступу звітує департаменту праці, соціальної та сімейної політики про абсолютну доступність до об’єктів соціальної інфраструктури та виконавчої влади, викладаючи недостовірні факти  (24.09.19 № 4828/02 на №02К-5107 від 02.09.19), звертаємо свою вимогу на впорядкування доступності пандусу до Коростишівського УПСЗН. На існуючий пандус неможливо заїхати інвалідним візком.

Залишається недоступним підрозділ КП «ЦРЛ ім. Потєхіна» – стоматологічна поліклініка, АТ «Ощадбанк», поштові відділеннях №2, №5.

Ряд інших закладів: «Приватбанк», соціальні аптеки (по вул. Небесної сотні, 67, по вул. Шевченка, що поблизу «Приватбанку»), поштове відділення №1 залишаються недоступними при наявності пандусів. Перелік відсутності пандусів, штучно створених висот до входу в приміщення можна продовжити.

  Слід зазначити, що при будівництві та реконструкції існуючих об’єктів не враховуються всі вимоги чинних будівельних норм щодо організації безбар’єрності маломобільного населення до будівель та приміщень.

Пандуси не підлягають прийняттю в експлуатацію органами ДАБІ (з відповіді відділу з питань ДАБК при Коростишівській міськраді від 24.09.19 №07-11/165/19).

Виконання заходів щодо безбар’єрного доступу покладена на комітет забезпечення доступності інвалідів при Коростишівській РДА, що не має у своєму складі жодного користувача інвалідного візка. Діючим комітетом мабуть не усвідомлюється, що не кількість пандусів важлива у місті, а їх якість та доступність.  Рівень ганебного моніторингу непотрібних пандусів знизиться в місті при залученні інвалідів-візочників для інспектування пандусів, що встановлюються. Вкотре наголошуємо не робити для нас без нас.

Загалом цікаве оприлюднення оцінки комітетом доступності щодо стану забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до соціальних об’єктів та протоколу щодо проведення інвентаризації об’єктів соціальної та дорожньо-транспортної мережі, облаштованих засобами доступності на території міста.

09.10.19р.              Ініціативна група інвалідів-візочників м. Коростишів

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Метою діяльності підприємства є гарантування права кожного громадянина на доступ до інформації, вільне висловлювання своїх поглядів та думок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *