Слухати радіо RadioKOR

«Тиждень української мови та літератури” у КЗ “Студеницький ліцей”

0

З 17 до 21 лютого 2020 року був організований і проведений вчителями комунального закладу “Студеницький ліцей” Глибочицької сільської ради – словесниками «Тиждень української мови та літератури». З метою донести до учнів ліцею багатство рідної мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; розширити кругозір учнів та поглибити знання життєвого і творчого шляху Максима Рильського, підвищувати рівень декламаторських здібностей, сприяти самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя; створення емоційно-позитивного мікроклімату.

Під час проведення «Тижня української мови та літератури» у ліцеї були організовані і проведені за¬ходи, в яких активну участь взяли педагогічні працівники та учні. Учасники мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу.

Тиждень розпочали мовним флешмобом на загальношкільній лінійці «О мова моя, душа голосна України!». Учні 7-8 класів писали Всеукраїнський диктант національної єдності.

У фойє було організовано виставку естетично оформлених учнями висловів про мову «Чарівний розмай», представлено вислови письменників про українську мову. Також протягом усього тижня учні мали змогу переглянути під час перерв відео, що несли цікаву інформацію про мову і просто насолоджуватись українськими піснями.

У ліцеї провели відкриту виховну годину «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», в ході якої учні декламували поезії про українську мову, переглянули тематичний відеоролик.

Протягом тижня було проведено ряд тематичних заходів: брейн – ринг «Волошкові очі у моєї мови», літературне кафе «Інтелектуали слова», присвячене 125-річчю з Дня Народження М. Рильського, конкурс малюнків «У гостях у казки», конкурс «А коса у дівчини – райдуга» ,флешмоб «Усі у вишиванках!» ,відеореліз «Українська писемність: від витоків до сучасності», мовознавчий квест «Наша мова кольорова – гідного життя основа», вікторина «У світі українського слова», кав’ярня – гравікон «Авторська мовознавча кухня», книгофест «День української писемності та мови: історія й сучасність», позакласний захід присвячений Міжнародному дню рідної мови «Краса України і матері мова лунає у пісні і в серці дзвенить», урочисте закриття: підведення підсумків тижня української мови та літератури.

Учителі словесники показали нові педагогічні технології, продемонструвати найрізноманітніші форми роботи, які вони використовують у своїй педагогічній праці з метою розвитку креативності учнів. Слід відзначити творчу роботу вчителів української мови та літератури , які доклали багато зусиль, щоб заходи пройшли на належному рівні.

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся у Facebook до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *