Слухати радіо RadioKOR

​Школяру з Коростишева, який поборов рак, потрібен протез за майже 1,5 млн, щоб врятувати ногу

0

12-річний хтопчик з Коростишева мріє вдягнути звичайні кросівки, пограти у футбол і бути як всі. У 2012 році в хлопчика діагностували рак: остеосаркому в нозі. Кістку видалили, поставили протез, але тепер нога на 11 сантиметрів коротша за іншу.

Вася змушений носити спеціальний черевик на підборі, щоб мати змогу ходити. Якщо не замінити протез на сучасний механізм, який дозволить нозі рости, то кінцівку можуть ампутувати.

Коштує такий протез понад 50 тисяч євро.

Про це розповіли 25 лютого у сюжеті програми «Вікна» на телеканалі СТБ.

«Почали вже лікування в національному інституті раку. 16 блоків хімії і поставили ендопротез. Метастази виявили в обох легенях і Васі зробили операцію у Польщі і водночас відновлення ноги. Рак вдалося подолати. Вже тоді ліва нога була коротша за праву на 8 сантиметрів, протез не давав їй рости. Аби не завдавати шкоду хребту довелося носити спеціальні черевики», – йдеться у сюжеті.

Протягом року протез почав сильніше впиватися в мязи та руйнувати їх.

«Таз перекошений, сколіоз, навантаження на цей суглоб. Ну, і ходити на ніжці з такою різницею, фактично не можливо. Відсутність опорної функції кінцівки є показом для ампутації», – каже Григорій Клименюк, керівник відділення дитячої онкології інституту раку.

Уникнути ампутації можна завдяки спеціальному ендопротезу, довжину якого можна регулювати. Такий протез коштує понад 50 тисяч євро. Для сім’ї Василя така сума надвисока. Мати працює бухгалтеркою, батька немає, ще й зо півроку тому геть вигорів будинок. На протез трохи вдалося зібрати в школі та завдяки рідним, але цього замало.

За збирання грошей взялася українська біржа благодійності. Допомогти Васі можна тут.

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся у Facebook до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *