Слухати радіо RadioKOR

“ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ”

відбувся у приміщенні районного Будинку культури 22 листопада 2018 року  для випускників 9-11 класів загальноосвітніх шкіл міста Коростишева та району, з метою інформування молоді про стан регіонального ринку праці, послуги служби зайнятості, про професії та можливості їх отримання. Організатором цієї зустрічі є Коростишівська районна філія Житомирського обласного центу зайнятості.

До участі у ярмарку були запрошені представники органів влади, освіти, представники Житомирського обласного центру зайнятості, а також, представники навчальних закладів міста Житомира, області та міста Коростишева: академій, університетів, інститутів, коледжів, училищ. Для презентації своїх навчальних закладів, з 25-ти запрошених, прибули 21 представник.

Викладачі та студенти мали можливість презентувати свій заклад за допомогою буклетів, календарів та флаєрів, творів світової класики, а також смачної випічки власного виробництва.

Організаторами  цього заходу була оформлена фотозона  «Моя професія», де кожен бажаючий зміг приміряти форму тієї чи іншої професії і, хоч на хвилинку, стати: рятівником, поліцейським, лікарем чи кухарем…

-Це важливий для молоді захід, – стверджує у своєму вітальному виступі Віктор Нечипоренко, директор Коростишівської районної філії Житомирського ОЦЗ. – Надіємося, що сьогоднішня зустріч допоможе вам зорієнтуватися більш детально у виборі майбутньої професії, яка в подальшому буде приносити не тільки матеріальне забезпечення, а й моральне задоволення.

Крім того, під час заходу, спеціалісти Житомирського ОЦЗ провели психодіагностичні тестування з учнями.  Метою якого, є виявлення схильності до професії та індивідуально-психологічних якостей учнів, задля усвідомленого вибору професії за формулою : «ХОЧУ. МОЖУ. ТРЕБА.»

Механізатор, агроном, лісівник, ветеринар, кухар, водій, продавець… Усі спеціальності перерахувати важко. Але вони потрібні, без них не обійтись. Як викладачі, так і студенти презентували чим славиться та «родзинки» кожного навчального закладу. Студенти також прикрашали презентації своїх закладів і художніми номерами: піснями, танцями, музичними композиціями.

 «Шукайте – і знайдете, стукайте – і відкриється вам».


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *