Слухати радіо RadioKOR

На Житомирщині підтвердили випадок зараження коронавірусом: радомишлянка ізольована

0

На Житомирщині зафіксували перший випадок захворювання на COVID-19. Коронавірус виявили у 71-річної жінки, яка, за попередньою інформацією, нещодавно повернулася з Польщі. Про це повідомив під час термінового брифінгу в Житомирській облдержадміністрації голова ОДА Віталій Бунечко.

Проінформували, що жінка спочатку гостювала у родичів у Львові, а потім повернулася додому в Радомишль. Наразі 71-річна пенсіонерка терміново госпіталізована та ізольована.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик повідомив, що жінка перебуває на лікуванні. Пацієнтка має лабораторно підтверджений діагноз, лікарі виявили ускладнення – запалення легенів. Проводиться необхідне симпоматичне лікування.

За станом здоров’я усіх контактних осіб з жінкою слідкують медики.

Голова ОДА наголошує, що медичні працівники в області знають як діяти при виявленні коронавірусної інфекції. Наразі важливо проконтролювати стан здоров’я людей, які могли бути контактними із жінкою, яка захворіла.

Нагадаємо, що в області від 6 березня обмежені всі масові заходи, а з 12 березня на карантині перебувають освітні заклади Житомирщини.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожному дотримуватись 3-х основних речей: мити руки, не торкатися обличчя, залишатись вдома, якщо захворів.

Джерело: http://oda.zht.gov.ua/

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся у Facebook до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій нашого регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *