Слухати радіо RadioKOR

Трійця в 2020 році традиційно припадає на п’ятдесятий день після Великодня. Це свято є одним із найважливіших для християн. День Святої Трійці має інші назви – Зелені свята або П’ятидесятниця. У це свято українці також отримають офіційний вихідний. Воно було приурочене в честь того, що Святий Дух зійшов на Апостолів і Діву Марію. Значення цієї події означає єдність Святого Духа, Бога-отця і Бога-сина.

Головний колір свята – зелений, який символізує створення вічного життя.
На честь Трійці в церквах здійснюється святкова літургія, святять воду та прикрашають храми зеленими гілками і травою. Зелень, яку люди приносять до церкви  прийнято засушувати та зберігати протягом року. Після церковних урочистостей сім’я дружньо збирається за родинним столом. Частіше за все, люди продовжують гуляння на природі. Дівчата полюбляють ворожити в це свято на любов та щасливе майбутнє.

Та цьогоріч, традиції святкування дещо змінилися. У зв’язку з пандемією, всі заходи та церковні зібрання відміняються. Проте, це не змусило людей втратити надію, адже, кожен вірує в душі та святкує вдома, заради безпеки себе та своїх рідних.

З Трійцею Вас Святою! Нехай у Вашому домі панує любов і злагода, а Святі дарують мирне небо над головою. Адже, у цей день прийнято вважати, що людська душа під дією Божої благодаті розквітає плодами чеснот.

Будьте з нами: radiokor.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *