Слухати радіо RadioKOR

Правила безпеки під час повітряної тривоги та обстрілів: що робити в будинку та на вулиці

Протягом 175 днів Україна мужньо продовжує протистояти повномасштабному вторгненню росії. Хаотичні обстріли наших населених пунктів, на жаль, не припиняються. Кожен куточок нашої держави залишається небезпечним та вимагає чіткого і своєчасного реагування на сигнали сирени, що попереджають про небезпеку ракетних ударів та бомбардувань.

Оскільки від відповідальності та рівня свідомості дорослих залежить життя дітей, рідних та близьких, КП «Коростишівське радіо», вкотре, нагадує, що під час повітряної тривоги необхідно дотримуватися наступних правил:

  1. Правило «двох стін» – людину від небезпеки має відділяти щонайменше дві стіни. Оскільки зовнішня стіна, ймовірніше, зруйнується від удару, то друга захистить від уламків та віконного скла. Зазвичай, у таких випадках використовують тамбур, передпокій чи коридор. Таке правило актуальне, якщо в будинку немає підвалу або в укритті недостатньо місця.
  2. Якщо тривога застала на вулиці, необхідно якнайшвидше дістатися до укриття, підземного переходу. За відсутності таких об’єктів допустимо сховатися біля високих бордюрів, у широкій трубі, траншеї чи під каналізаційним люком.
  3. На повністю відкритій місцевості необхідно негайно лягти на землю, згрупувавши руки та ноги (поза ембріона), розвернувшись ногами в бік стрілянини. Обов’язково закрити голову руками. При наявності бетонних урн, сходинок або інших виступів – краще розташуватися за ними.
  4. Ховатися за автомобілями та кіосками небезпечно.
  5. Закривши руками вуха та відкривши рот, можна врятувати себе від контузії.

Не втрачайте пильності та ніколи не нехтуйте безпекою та здоров’ям своїх близьких.

Джерело: Правила поведінки під час обстрілу

 

Більше про новини Коростишівщини дізнавайтеся на нашому Сайті, у Telegram, Facebook, Instagram, а також на YouTube – каналі