Слухати радіо RadioKOR

Що і як можна приготувати без плити та духовки?

Серед рекомендацій щодо закупок найчастіше згадують саме про туристичні газові пальники та заправлені балони.

Саме цей пристрій дозволяє приготувати досить корисний та поживний раціон для всієї сім’ї:

  1. Варені яйця з кашею та свіжими або консервованими овочами.
  2. Лаваш, заправлений сиром і зеленню, з консервованою рибою та хлібцями.
  3. Каша з квашеною капустою чи корейською морквою та хлібці з паштетом.
  4. Запарена вівсянка з горіхами і сухофруктами, а також йогурт та фрукти.
  5. Консервована риба з овочами та варені яйця з хлібцями.

У якості десерту варто вибирати хлібці з арахісовою пастою, варенням або згущеним молоком, печиво, поживні батончики. З допомогою газового пальника також можна приготувати каву, чай або ж підігріти молоко з медом.

За відсутності такого пальника варто продумати можливість приготування гарячих страв на вулиці – на відкритому вогні. Найкраще для цього підійде алюмінієвий або чавунний котел.

Ще для цього підійде кастрюля з товстими стінками.

У випадку приготування на багатті найкраще виходять:

  • каші з тушонками і спеціями;
  • супи з картоплею, крупами та м’ясом;
  • солодкі каші з родзинками та згущеним молоком;
  • овочі, запечені у фользі;
  • картопля з салом та смажені сосиски.

Впевнені, що кожен зможе додати щось своє аби цей досить важкий період пройшов максимально затишно та спокійно. На багатті також можна закип’ятити чайник на чай та каву.

Бережіть себе і ми обов’язково все подолаємо!