Поради Житомирського районного управління ГУ ДПСС, щоб випускний вечір подарував лише позитивні емоції!

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області з метою попередження гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь при святкуванні випускних вечорів рекомендує організаторам, учасникам, відпочиваючим:
- організовуйте святкування лише в офіційних закладах громадського харчування, які зареєстровані як оператори ринків з обігу харчових продуктів. За зверненням адміністрації закладу, фахівці Коростишівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області можуть провести інспектування закладу щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів;
- переконайтесь, що на харчові продукти у закладах наявні документи, що підтверджують їх якість та безпечність;
- при складанні меню не слід включати епідемічно-небезпечні страви (салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, заливні страви, торти, тістечка з кремом, страви домашнього приготування та ін.);
- не замовляйте надмірну кількість страв, адже термін зберігання готових страв складає не більше двох годин з моменту їх приготування;
- не використовуйте для вживання та приготування страв харчові продукти, придбані у місцях несанкціонованої торгівлі;
- до приготування страв потрібно залучати персонал, що має відповідну фахову підготовку, необхідний рівень гігієнічних знань, особисті медичні книжки, з відмітками щодо проходження профілактичних медичних оглядів у встановлені терміни;
- не допускайте вживання алкогольних напоїв невідомого походження або сумнівної якості, газованих напоїв, а також страв, що залишились після святкових заходів;
- дотримуйтесь правил особистої гігієни та безпечної поведінки.
У випадку виявлення ознак харчового отруєння, кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати швидку допомогу та не займатись самолікуванням.
Бажаємо міцного здоров’я і приємного святкування!
Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області
Олена КРАВЧУК