Різдвяні зірочки та їжачки: печемо з дітьми святкові ласощі

Незабаром Різдво, тож варто подбати про затишок та смакоту вдома. У Освіторії пропонують приготувати разом з дітлахами святкове печиво: Різдвяні зірочки та їжачки! Воно буде не лише неймовірно смачним, а й стане декором для вашої різдвяної фотосесії.
Їжачки

Що потрібно для приготування:
Для печива:
- 200 г масла;
- 100 г сметани;
- 1,5 склянки борошна;
- 1,5 ст. л. цукру.
Для крему:
- 100 г масла;
- 100 г невареного згущеного молока.
Як готуємо
- Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм’якло. Тоді збити його з цукром, додати сметану та перемішати. Просіяти до суміші борошно та замісити м’яке тісто.
- Тісто розкачуємо не надто тонко, приблизно 2 см. Виробляємо кружальця, це можна зробити невеликою склянкою, залежно від того, якої величини ви хочете мати печиво. Випікаємо коржики у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин (залежно від розміру).
- Важливо залишити та випекти невелику частину тіста для крихти, нею ми будемо прикрашати печиво.
- Для крему збиваємо масло кімнатної температури та згущене молоко до легкого загустіння.
- Для крихти подрібнюємо випечене тісто. Це можна зробити качалкою, адже, щоб вийшли «їжачки», надто дрібно перемелювати коржі не потрібно. Також за бажання до крихти можна додати подрібнені горіхи.
- Печиво перемазуємо кремом та обмащуємо ним зовні. Будьте обережні при цьому процесі, адже коржі досить крихкі. Далі повністю обсипаємо печиво крихтою та залишаємо на тарілці «відпочити».
Різдвяні зірочки

Що потрібно для приготування:
Для печива:
- 200 г масла;
- 300 мл сметани;
- 4 склянки борошна;
- дрібка солі.
Для начинки:
- повидло або густе варення;
- цукрова пудра для декору;
Як готуємо
- Холодне масло натираємо на тертушці, додаємо до нього борошно й сіль та перетираємо руками в крихту. Важливо, щоб борошно увібрало все масло.
- Далі додаємо сметану та замішуємо тісто. Кладемо його в холодильник на 2-3 години або залишаємо на ніч.
- Охолоджене тісто тонко розкачуємо. Вирізаємо зірочки за допомогою формочки, в половині з них робимо дірочку посередині.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 8-12 хвилин (залежно від розміру печива).
- Коли печиво схолоне, перемазуємо його повидлом або варенням. А далі поєднуємо зірочку з вирізом та без нього. Викладаємо на тарілку й посипаємо цукровою пудрою.
Шоколадне печиво

Що потрібно для приготування:
Для печива:
- 200 г темного шоколаду;
- 100 г борошна;
- 2 яйця;
- 50 г масла;
- 100 г коричневого цукру (можна замінити білим);
- ½ чайної ложки розпушувача;
- дрібка солі;
Для декору:
- 80-100 г білого шоколаду;
- 2 ч. л. рафінованої олії;
- кольоровий їстівний декор або посипка;
Як готуємо
- Шоколад та масло розтоплюємо на водяній бані, поєднуємо та залишаємо схолонути. Збиваємо яйця з цукром до пухкої піни. Об’єднуємо шоколадну і яєчну суміш. Просіюємо туди борошно, додаємо розпушувач і сіль. Все ретельно вимішуємо.
- Тісто виходить середньої густини. Формуємо з нього кульки та викладаємо на деко на відстані приблизно 5 см одна від одної. При випіканні тісто «розтане» і вийде у вигляді печива
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин, не більше, інакше печиво буде надто сухим.
- Для декору розтоплюємо білий шоколад на водяній бані та додаємо до нього олію. Вмочаємо печиво до половини у шоколад і викладаємо на обгорнуту харчовою плівкою дощечку. Зверху посипаємо цукровою посипкою на власний смак (її також можна замінити подрібненими горішками).
Смачного!