Слухати радіо RadioKOR

Грип – це гостра вірусна інфекція, найтяжча з усіх простудних.

0

Хвороба проявляється дуже яскраво, тому навіть на ранній стадії не помітити її симптоми просто неможливо. Перше, що відбувається, – різке підвищення температури до 38,5-39 градусів, відчувається біль у м’язах і суглобах, все тіло сильно ломить, з’являється сонливість і загальна слабкість, а працездатність падає практично до нуля. Температура часто тримається до п’ятьох днів і не завжди збивається навіть жарознижувальними препаратами.

При перших же симптомах – зверниться до свого сімейного лікаря і не забувайте одягати маску, щоб уберегти оточуючих. Дотримуйтесь постільного режиму, вживайте якнайбільше теплої рідини, щоб запобігти зневодненню організму, провітрюйте приміщення та робіть вологе прибирання, при температурі 38.5°C прийміть жарознижувальні препарати (парацетамол, ібупрофен).

Найкраща профілактика грипу – щорічна вакцинація. В першу чергу вона рекомендована людям, найбільш схильним до ризику: медпрацівникам, дітям старшим за півроку, вагітним жінкам і людям похилого віку. Вірус грипу постійно мутує, а тому ВООЗ щорічно оновлює свої рекомендації по складу протигрипозної вакцини. Часте миття рук для запобігання розмноженню мікробів. Важливо регулярно робити вологе прибирання та провітрювати кімнати, насамперед в опалювальний сезон. Правильне харчування, здоровий 8-годинний сон і активний спосіб життя сприяють значному зниженню ризику інфікування.

Можна пройти обстеження за власні кошти в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр міністерства здоров`я України»

  • ЄДРПОУ 38499986
  • р/р №UA168201720313281001201084459
  • в Держказначейська служба України в м. Київ
  • МФО 820172
  • Поштова адреса: вул. Велика Бердичівська, буд. 64, м. Житомир, 10002
  • Тел. 0412-431-809

Вартість – 461,34 грн.

Інформацію підготував: сімейний лікар АЗПСМ м. Коростишів Володимир Віскушенко

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *