Слухати радіо RadioKOR

Що це – реконструкція приміщення чи вандалізм?

0

  

У понеділок  вранці 26.11.18р. було здійснено руйнування прилавків у приміщенні м’ясного павільйону. За словами очевидців, 6 чоловік із прихованими обличчями здійснювали руйнування кам’яних  прилавків. Угледівши, що збігаються приватні підприємці, які здійснюють торгівлю у цьому приміщенні не один рік, руйнівники втекли. Стан м’ясного павільйону став жахливий: понівечене майно, м’ясна продукція змішалася в руїнах із брудом…  Представники поліції, які були присутні на момент розгрому, зі слів очевидців, ніяких дій не приймали.

Люди вкрай обурені такими діями зі сторони керівництва РССТ, за понівечене майно, пошкоджену продукцію. Виникла конфліктна ситуація між керівництвом Райспоживспілки та приватними підприємцями обслуговуючого кооперативу «Коростишівський ринок».

З приводу ситуації, що виникла, голова Коростишівської міської ради Іван Кохан скликав термінову нараду за участі представників органів державної влади, прокуратури, ДСНС, силових структур та керівника РССТ. На нараді також були присутні приватні підприємці кооперативу.

Іван Кохан звернувся до присутніх щодо вирішення конфліктної ситуації, яка склалася:

– Було порушено та зупинено   в екстремальний спосіб забезпечення населення міста і всієї ОТГ м’ясними продуктами харчування, що унеможливлює подальшу  торгівлю в даному приміщенні.  А також задіяні силові структури, аби не допустити непередбачувані дії з обох сторін.

У всіх присутніх до голови правління  було багато запитань:

  • У який спосіб почали робити реконструкцію?
  • Чи були попереджені люди про початок роботи?
  • Чи є відповідна документація?
  • І за чиєю вказівкою вчинялися такі дії?

На що Микола Невісєвич дав пояснення, що проводилися роботи по усуненню недоліків за рішенням суду, який забороняє експлуатацію даного приміщення до їх усунення, згідно акту ДСНС. (з його ж слів: заміна пластику на стінах і стелі на плитку, тимчасове відключення світла).

У ході чого виникло питання: «Чому ж усунення недоліків розпочали саме з кам’яних прилавків? Та яку першочергову пожежну небезпеку вони викликають?».

Попереджати людей про початок проведення робіт голова правління Коростишівської РССТ не рахує  за потрібне, оскільки вважає, що вони працюють на території приміщення незаконно.

Л. І. Шуневич, голова земельної комісії запевнила, що є рішення суду по трьом  справам, де визнано факт незаконного набуття  права власності на кооперативний ринок. Керівник споживчого товариства заперечує дійсність такого рішення.

Заступник начальника поліції Головного Управління Національної поліції у Житомирській області А.В. Лисогор, який був присутній на нараді, наголосив, що буде стояти на стороні Закону і діяти в рамках ст. 35 і ст. 36. А постраждалим підприємцям порадив написати заяви, щодо пошкодження майна, пропажі м’яса з павільйону на момент погрому,  для подальшого розгляду справи.  Щоб  вирішити конфліктну ситуацію на сьогодні, Артем Володимирович звернувся до міського голови щодо термінового пошуку приміщення для тимчасового проведення торгівлі м’ясним товаром, щоб люди могли продовжити працювати, забезпечуючи свої сім’ї, на період вирішення цієї справи.

Тож, коли ми будемо знову куштувати таке рідне для нас українське сало, поки не відомо…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *