Слухати радіо RadioKOR

В Україні розпочав роботу Фонд енергоефективності

0

Фонд енергоефективності, метою якого є надання фінансової та технічної допомоги для енергомодернізації житлового фонду, розпочав свою роботу.

Як повідомляє ІА “Укрінформ“, про це в рамках підписання угоди між АБ “Укргазбанк”, Фондом енергоефективності та Міжнародною Фінансовою Корпорацією (ІFC) щодо запуску програми з фінансування проектів термореновації будівель для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) сказала виконуюча обов’язки директора Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну.

“Всі чекали на те, коли ж Фонд почне працювати. І, власне, амбітна ціль, яку ми собі ставили – це кінець першого кварталу 2019 року, можна вважати виконаною. Адже це фактична точка відліку, коли ми підписуємо угоду (щодо запуску програми з фінансування проектів термореновації будівель для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків ОСББ – ред)”, – сказала Головатюк-Унгуряну.

Вона зазначила, що наразі на рахунках Фонду знаходиться 1,5 млрд грн, і у Фонді ще чекають на фінансування в цьому році в розмірі 1,6 млрд грн.

Як відомо, Фонд енергоефективності – це єдина в Україні державна установа, яка була створена з метою підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергоефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів держбюджету, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Як отримати грант? – https://eefund.org.ua/uk/how-to-apply 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *