Слухати радіо RadioKOR

Ні – алкоголю на робочому місці!

0

Ні – алкоголю на робочому місці!

Упродовж І півріччя 2019 року Фондом соціального страхування України було зареєстровано 2 335 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, з них 56 осіб, або 2,4% знаходились у стані алкогольного сп’яніння. Кількість смертельних випадків загалом досягла 189 осіб, з яких 19, або понад 10% знаходились у стані алкогольного сп’яніння.

Комісіями з розслідування даних нещасних випадків було встановлено, що основними причинами їх виникнення є порушення потерпілими вимог інструкцій з охорони праці та правил внутрішнього трудового розпорядку (перебування в стані алкогольного сп’яніння) та порушення вимог посадової інструкції керівників робіт (допуск до роботи працівника в стані алкогольного сп’яніння).

Вживання працівниками алкоголю дуже часто є причиною аварій, нещасних випадків, у тому числі й тяжких. Під впливом навіть малих доз алкоголю, які не викликають помітного сп’яніння, зменшується швидкість рухових реакцій людини, знижується працездатність, прискорюється стомлюваність. Наслідком цього є неправильна самооцінка, втрата критичного ставлення до себе і своїх вчинків, потреба в рухах, уявний приплив сил.

Працівники у стані алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння мають бути відсторонені від виконання робіт відповідно до вимог правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства або колективного договору, задля попередження випадків травмування, оскільки опиняються під загрозою життя як їх самих так і оточуючих.

Тому Коростишівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області рекомендує роботодавцям не послабляти контроль за дотриманням робітниками трудової і виробничої дисципліни, у разі виявлення у працівника алкогольного сп’яніння негайно вживати заходи впливу на порушника.

Окремо зазначимо, що загальні захворювання або невиробничі травми, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних з таким сп’янінням є підставою для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Коростишівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області.

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *