Слухати радіо RadioKOR

Громади Житомирщини досі чекають гроші, виділені влітку Урядом на проекти розвитку

0

Вже третій місяць Міністерство фінансів України та Держказначейство України блокують кошти субвенції на соціально-економічний розвиток, розподілені Кабінетом Міністрів на початку липня (розпорядження від 10.07.2019 №500-р).

В Асоціації міст України застерігають: є великий ризик невиконання запланованих заходів територіальними громадами до кінця поточного бюджетного року. Окрім цього, очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти – будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури.

Голова АМУ В.Кличко повторно звернувся до Глави Уряду О.Гончарука з проханням  перерахувати кошти субвенції громадам (листзавантажити). Нагадаємо, попереднє звернення щодо спрямування громадам коштів субвенції на соціально-економічний розвиток Асоціація міст України адресувала Прем’єр-міністру України 11 вересня 2019 року.

Як уточнили в Офісі реформ у Житомирському РВ АМУ, рішенням Уряду спрямовано 11,8 млн грн на соціально-економічний розвиток Андрушівки та Ружина. Окрім цього, із загальної суми державної субвенції місцевим бюджетам міст та ОТГ Житомирської області передбачено понад 19 млн грн.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *