Слухати радіо RadioKOR

Поліцейські закликають жителів Коростишівщини подбати про безпеку заміських садиб узимку

0

Правоохоронці зазначають, що із настанням зимового періоду відсутність господарів у дачних обійстях провокує шукачів «легкої наживи», тож закликають громадян убезпечити власне майно. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області:

“Днями до Коростишівського відділу поліції звернувся киянин  із повідомленням про крадіжку з його дачного будинку, розташованого в одному із сіл району. За словами заявника, із приміщення хтось, пошкодивши металопластикове вікно, виніс електроінструменти та особисті господарські речі.

Наразі усі обставини та причетні особи встановлюються у рамках розпочатого правоохоронцями кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 6 років.

Водночас поліцейські зазначають, що у першу чергу від охочих поживитися за чужий рахунок потерпають дачники, чиї заміські обійстя у зимовий період залишаються без господарського нагляду. Відтак правоохоронці нагадують про необхідність попереджувальних заходів для убезпечення майна, що зберігається у приміщеннях.

Найперше правило дачника: не залишати на осінньо-зимовий період у будиночках цінні та вартісні речі. Зберігання запасів овочів і консервації, будь-яких металевих речей також є фактором ризику. А якщо все-таки речі зберігаються на дачі, то необхідно укріпити двері та вікна дійсно надійними пристроями та решітками.”

Головне управління Національної поліції в Житомирській області закликає: не залишайте ваші заміські будинки без нагляду на весь зимовий період. Навідуйтесь до садиб час від часу або домовтеся із дачними сусідами про можливість  почергових таких поїздок.

Якщо ж ви виявили красномовні ознаки чийогось перебування у будинку або на території садиби, а також відсутність предметів, що там зберігалися, відразу ж повідомте до поліції. Ваші адекватні та негайні дії допоможуть правоохоронцям швидко розшукати злодіїв.

Реєструйтеся на нашому сайті radiokor.com.ua , приєднуйтеся до загальнодоступної групи Korostyshiv NEWS  та будьте завжди у центрі подій Коростишівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *