Слухати радіо RadioKOR

Приділіть увагу пічному опаленню!

0

Пониження температури повітря та дощова погода супроводжуються початком опалювального сезону у сільській місцевості, коли для обігріву оселі  та приготування їжі використовується пічне опалення, плита на твердому паливі.

Щороку з настанням холодів кожна третя пожежа в області виникає саме від несправності та неправильного влаштування пристроїв пічного опалення.

Наразі – час приділити увагу справності печей та димарів, очистити їх від сажі. Пам’ятайте, що трусити сажу необхідно не рідше трьох разів на рік, зокрема, і перед початком опалювального сезону.

Про це попереджає У ДСНС України у Житомирській області.

А для того, щоб уникнути неприємностей, запамятайте кілька корисних правил:

  • не допускати перегріву печей та слідкувати, аби не було в стінках печей і димарів тріщин, для їх виявлення і ремонту своєчасно білити конструкції печей;
  • на деревяній підлозі перед дверцятами топки необхідно прибити металевий лист розміром 50х70 см;
  • в місцях проходу димаря через дерев’яні конструкції стелі має бути влаштована протипожежна розділка з цегли.

Забороняється користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами, приставляти або вішати на нагріті поверхні ковдри, ліжка, сушити дрова, залишати прилади, що топляться, без нагляду і дозволяти розпалювати їх дітям.

При використанні електронагрівальних приладів не вмикати електроприлади, що іскряться та перегріваються. А для безпечного обігріву осель краще використовувати масляні радіатори та інші прилади заводського виготовлення,  без відкритої поверхні накалювання.

У випадку виникнення пожежі телефонувати до Служби порятунку за номером «101» і, по можливості, приступити до гасіння пожежі підручними засобами.

03.jpg

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *