Слухати радіо RadioKOR

Шахраї у Студениці. Коростишівські поліцейські розшукують чоловіка, який видурив телефон у школярки

0

30 червня до поліції надійшло повідомлення про шахрайство, у результаті якого 16-річна дівчина віддала незнайомцю свій мобільний. Поліцейські встановили причетного до правопорушення та нині розшукують його.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Житомирській області:

“На місці події поліцейські з’ясували, що пообіді 30 червня до дівчини на вулиці у с. Студениці звернувся чоловік з проханням терміново зателефонувати. Юнка перейнялася проблемою незнайомця та віддала йому до рук свій ґаджет. Утім, чоловік пішов з телефоном геть і розгублена дівчина так і не дочекалась повернення своєї речі. Вона розповіла про неприємність батькам, а ті звернулись до поліції.

У ході першочергових заходів поліцейські з’ясували, що до вчинення правопорушення ймовірно причетний 31-річний місцевий житель. Відтак нині оперативники карного розшуку встановлюють місце його перебування та з’ясовують всі обставини події.

Законодавством шахрайство, тобто заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, карається штрафом від 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 200 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Водночас поліцейські зауважують, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього варто запам’ятати самим та розказати дітям, близьким та знайомим деякі правила:

– не передавайте нікому до рук свої телефони, планшетні комп’ютери та іншу техніку, якщо з таким проханням до вас звертаються на вулиці незнайомці під різними сумнівними приводами;

– у випадку, коли незнайомці просять ваш засіб зв’язку під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги. Шахраї зазвичай одразу відмовляються від своїх намірів;

– батькам необхідно щоразу нагадувати про обережність власним дітям. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці, у центрах розваг. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону, пограти в гру тощо.

– віддаючи ґаджети у ремонт, для гарантійного обслуговування тощо, вимагайте відповідне документальне підтвердження прийнятих у вас речей, чітко обговорюйте терміни виконання робіт, користуйтеся перевіреними сервісними службами.”

Будьте з нами: http://www.radiokor.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *