Слухати радіо RadioKOR

Вітаємо бухгалтерів Коростишівщини з професійним святом!

0

Українські бухгалтери та аудитори сьогодні відзначають своє професійне свято – День бухгалтера і аудита.

Що ми знаємо про бухгалтерів? Чи відомо нам, наскільки вони винахідливі?

Професія бухгалтера є дуже давньою й, за різними оцінками, їй близько 6 тисяч років. Перші бухгалтери з’явилися ще у стародавньому Єгипті – тоді вони займалися рахівництвом і збором податків.

Бухгалтерська справа досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте, існують особливі дні, в які  ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цим нелегким трудом.

Цікаві факти про бухгалтерію.

  • Бухгалтери мають свій міжнародний герб. На ньому зображено сонце (уособлює те, що облік є світочем господарської діяльності), ваги (натяк на баланс), крива Бернуллі (безперервність і нескінченність обліку). Його автором є французький учений Жан Батист Дюмарше.
  • Серед бухгалтерів у всьому світі 85% становлять жінки. Така статистика пояснюється тим, що ця робота є досить монотонною й вимагає усидливості та зосередженості.
  • Відомий американський гангстер Аль Капоне потрапив за ґрати завдяки бухгалтерам. Попри те, що його підозрювали у багатьох злочинах, серед яких незаконна торгівля алкоголем і вбивства, Капоне змогли заарештувати й посадити до в’язниці лише за ухилення від сплати податків.
  • Девіз бухгалтерської справи: “Наука, довіра, незалежність!”.

З професійним святом вас, бухгалтери та аудити Коростишівщини!!!

 

https://youtu.be/9Sr2hmc6LFU

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *