Слухати радіо RadioKOR

Земельний податок для залізниці: що означає його скасування для громад Житомирщини

0

Асоціація міст України продовжує роботу з відстоювання інтересів місцевого самоврядування та збереження фінансового ресурсу для територіальних громад, зокрема на фінансування освіти та охорони здоров’я.

Вчора, 9 листопада, вдалося відстояти виключення із законопроєкту №4101-д (до першого читання) загрозливої для місцевих бюджетів норми щодо звільнення Укрзалізниці від сплати земельного податку. Про це повідомляє Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ.

Сергій Гаращук, консультант з бюджетних питань Житомирського РВ АМУ, розповідає, що для окремих бюджетів Житомирщини плата за землі Укрзалізниці є вагомим бюджетоутворюючим джерелом і складає до 15% загального обсягу власних доходів. У цілому за 2019 рік до місцевих бюджетів органів місцевого самоврядування-членів АМУ надійшло понад 83 млн.грн. Втрати місцевих бюджетів по Україні загалом можуть скласти близько 5 млрд. грн.

garashchuk.jpg

Якщо податок на землю для Укрзалізниці скасують, то місцеві бюджети втратять від сотень тисяч до мільйонів гривень. Мова йде про Коростенську, Бердичівську, Житомирську, Новоград-Волинську, Овруцьку, Олевську, Коростишівську, Корнинську, Пулинську, Ємільчинську, Білокоровицьку, Гришковецьку, Брониківську, Семенівську та Станишівську громади нашої області.

Розгляд питання про звільнення Укрзалізниці від сплати земельного податку відкладено.

 

Будьте з нами: radiokor.com.ua
Facebook: Радіо Коростишівщини/Korostyshiv NEWS
Instagram: radio.kor
YouTube: Коростишівське радіо
+38068-340-21-96 (telegram)
radio_kor@ukr.net
м. Коростишів, вул. Соборна Площа, 21

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *