Слухати радіо RadioKOR

“Чорна п’ятниця” у період карантину

0

З “чорної п’ятниці” починається традиційний різдвяний сезон розпродажів. Традиція проведення цього дня родом із США.

2020 року цей день припадає на 27 листопада. Більшість українських торгових центрів проводять “чорну п’ятницю” з 23 до 27 листопада через карантин вихідного дня.

iStock-892803616

Термін «чорна п’ятниця» з’явився у 1996 році. Спочатку він позначав затори на дорогах після Дня подяки, а пізніше — розпродажі.

У “чорну п’ятницю” зазвичай магазини відкриваються дуже рано — о 5 ранку, а деякі великі торговельні мережі опівночі. Першим покупцям пропонують серйозні знижки — це робиться для того, щоб залучити якомога більше покупців.

В Україні «чорна п’ятниця» проводиться з 2013 року.

Цікаво, що у 1951 році один із американських журналів помітив цікаву тенденцію: після Дня Подяки багато робітників брали відгули за станом здоров’я, але насправді хотіли влаштувати собі відпустку з 4-х днів. Звичайно, для того, щоб походити по магазинам.

Експерти вважають, що пандемія знизила купівельну активність споживачів. Опитування показують, що в період листопадових розпродажів українці готові витратити досить невелику суму. У магазинах незалежно від дня тижня, завжди здійснюється строгий контроль виконання карантинних обмежень.

iStock-852876972

Цікаві факти про «чорну п’ятницю»:

  • Після «чорної п’ятниці» і вихідних настає ще одна подія — «кіберпонеділок». У цей день знижки пропонують більшість IT-компаній.
  • Щороку в «чорну п’ятницю» близько 135 мільйонів людей вирушають на шопінг.
  • День розпродажів і знижок не завжди закінчується добре, наприклад, у 2008 році в торговому центрі «WalMart» навіженими покупцями був на смерть затоптаний один зі співробітників.

 

Будьте з нами: radiokor.com.ua
Facebook: Радіо Коростишівщини/Korostyshiv NEWS
Instagram: radio.kor
YouTube: Коростишівське радіо
+38068-340-21-96 (telegram)
radio_kor@ukr.net
м. Коростишів, вул. Соборна Площа, 21

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *