Слухати радіо RadioKOR

УВАГА! ПОШУК КАНДИДАТІВ У БАТЬКИ ВИХОВАТЕЛІ !

0

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно, за плату взяла на виховання та спільне проживання не менше 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Дитина в ДБСТ:
– зберігає статус дитини-сироти або дитини, позбавлено батьківського піклування, та користується всіма відповідними пільгами;
– зберігає свої прізвище, ім’я, по батькові;
– зберігається право на житло і майно, яке їй належить; за їх збереження до досягнення дитиною повноліття відповідають органи опіки та піклування;
– виховується в дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації – до його закінчення.
Діти, які виховуються в ДБСТ перебувають на державному забезпеченні: кожен місяць батькам виділяються кошти на утримання вихованців, проводяться заходи з організації дитячого оздоровлення та відпочинку.

Розмір державної соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку (з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років – 1921 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 2395 грн.)

Розмір грошового забезпечення матері – виховательці встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця (з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для працездатних осіб – 2270 грн.).

Якщо Ви виявили бажання поповнити Вашу сім’ю та допомогти дітям, які залишились без батьківської турботи, звертайтесь за адресою:

вул. Лесі Українки, 1, м. Житомир, каб. 404,

тел.(04142) 42-46-69,

електронна адреса: ccd@zhtrda.zht.gov.ua

Коростишівське УПСЗН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *