Слухати радіо RadioKOR

З нагоди 51-ї річниці, у Житомирському Музеї космонавтики – День відкритих дверей

0

Вже завтра, 1 серпня Національний Музей космонавтики ім. С.П.Корольова у місті Житомир відзначатиме свою 51-у річницю з часу відкриття.

Об 11:00 в Меморіальному будинку–музеї академіка С. П. Корольова відбудеться презентація англомовної версії фільму «Леонід Грищук – астрофізик із Житомира». Фільм присвячено всесвітньовідомому астрофізику Леоніду Петровичу Грищуку (1941-2012 рр.), який народився у Житомирі.

Також, у рамках відзначення річниці,  у Музеї  відбудеться традиційний День відкритих дверей – безкоштовне відвідування музейних експозицій та нових виставок!

В експозиції «Космос» відвідувачі зможуть оглянути фотовиставку «Цікавий макросвіт» та виставку-презентацію Музею коштовного і декоративного каміння у селищі Хорошів.

Тож Національний Музей космонавтики ім. С.П. Корольова запрошує до відвідування усіх житомирян та гостей міста у цей святковий день.

Довідково. За роки роботи у Музеї космонавтики ім.С.П.Корольова побувало понад 3 мільйони відвідувачів із різних країн світу, колекція сягнула до 25 тис. музейних предметів, більшість з яких належить до державної частини Музейного фонду України. Впроваджуючи принципи інтерактивності музейного простору, «відкритої науки», міжнародного кроскультурного співробітництва, музей став потужним науково-дослідним і культурно-освітнім центром і перетворився на один з унікальних музейних закладів України.

Президент України Володимир Зеленський у 2020 році підписав указ про присвоєння статусу національного Музею космонавтики імені С. П. Корольова в Житомирі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *